Som tidligere beskrevet overtok Hudson Bay Resources AS sitt datterselskap «Hudson Bay Resources Canada Inc.» 100 % av alle claims og produksjonsrettigheter ved munningen av 60 Mile River utenfor Dawson City, Klondike i fjor etter først å ha overtatt 50.1 % året før fra våre partnere. (Les langt mer utfyllende om dette og starten i tidligere aksjonærmelding her).

Videre «claimet» man også ut hele bunnen av «Tyrell Creek» (en sidedal til 60 Mile River) som et helt nytt område med «Virgin Ground» (tidligere urørt land – noe som er ekstremt sjelden i Klondike i dag …) – som også har en positiv dokumentasjon og historie fra prospektering på 1980-tallet som imidlertid ble avsluttet da gullprisene sank betydelig på den tiden og daværende claim-eier av dalen ble for gammel til å fortsette når prisene steg igjen.

Prospekteringen den gangen ble utført av den legendarisk gull-mannen Bibber som var en god venn av våre partnere og som er en «legende» i Klondike sitt gullmiljø. Bibber døde i 2014 – 98 år gammel – og betrodde vår partner – Trapper Cor (Se TV-serie under)  – at «Tyrell Creek» var selve «biffen» ingen enda hadde oppdaget…

Se mer om brødrene Bibber her:

http://www.cbc.ca/news/canada/north/alex-van-bibber-yukon-legend-dies-at-98-1.2850853

I sommer har selskapet derfor utført den nødvendige arbeidsplikten på disse to «Leases» i Tyrell Creek som igjen danner grunnlaget for å beholde dette og senere å få tildelt hele 86 claims nedover dalen. Dette ble utført til en minimal kostnad.

Arbeidsplikten ble nemlig overholdt ved å engasjere to russiske geologer med en helt ny type «bakke-radar» koblet til en bærbar PC  (som vi hørte om i miljøet i fjor via vår plassjef Veronica Reid)  til å gjøre en videre kartlegging av dybden til «Bed Rock» og geologi i hele dalen til en minimal kostnad relatert til tradisjonell «shafting»! (Altså «den gamle måten» ved å grave seg ned til Bedrock i gruve-sjakter manuelt hele veien..!)

Se en av de forså vidt enkle rapportene (samlet er det 4 slike rapporter) her som Bergmesteren godkjente som utført arbeidsplikt for 1 år til:

https://www.hubr.no/wp-content/uploads/2017/10/Matthew1519Report.pdf

Manuell shafting slik det tradisjonelt har blitt gjort siden bergverksreglene kom under Gullrushet i 1898. Slik vi også har gjort frem til i dag… Her graver en av våre venner seg ned til «Bed Rock» på ca. 5 meter i minus 40 grader for 3 år siden..

Helt ny teknologi! Her brukes i år det nye og revolusjonerende «bakke rader»-systemet som russerne kom med som gjør samme jobben – kontinuerlig når man vandrer – i en fei!

 

Og Bergmesteren – som er konservativ – godtok like fullt gradvis denne «nye teknologien» – relatert mot klassisk «shafting» pga. geologens gode forklaring kombinert med nordmenns «sjarme og naivitet» på toppen… – samt foredrag om våre ambisjoner for fremtiden  – så ble alt sammen høytidelig stemplet inn som godkjent for 1 år til.

Etter den gamle prosedyren fra Gullrushet i 1898 må man faktisk fortsatt virkelig sverge med hånden på Bibelen på at årets arbeidsplikt er utført iht. de gamle gullgraverlovene – og det ble en munter seanse med Bergmesteren da vi nordmenn jo ikke er så vant til dette… Den myndige Bergmesteren og vårt miljø der borte har faktisk fått en meget positiv og imøtekommende dialog for videre samarbeide. Skandinaver er populære og det er kun vi nordmenn fra HUBR som opererer der i dag.

Videre tok vårt faste team og partnere – Trapper Cor Guimond og Andrew Robinson – og «claimet out» ( «Staked out» som de sier) ytterligere nye leases på hver side av Tyrell Creek-dalen denne vinteren  – slik at vi nå har «monopol» på hele dalen fremover. Disse leases ble formelt registrert inn i samme seanse som på bildet over hos Bergmesteren (Eller «Mineral Comisson» som denne funksjonen heter i Canada)..

Disse nye leases danner da rytterligere grunnlag for 79 nye claims dersom arbeidsplikten overholdes de kommende år – og samlet har da selskapet 100% eierandel av potensielt hele 165 claim i Tyrell Creek etter årets sesong.

Selskapet hadde aldri klart å få til dette for en slik marginal kostnad uten at våre gode venner og partnere Cor Guimond og Andrew Robinson gjorde denne jobben tilnærmet gratis mens de likevel var på jakt i området denne vinteren! Cor’s «Trap Line» (jakt-rute) går jo gjennom Tyrell Creek!…

Cor er forøvrig med i egen TV serie – Klondike Trappers – og er blitt skikkelig «kjendis» i Nord-Amerika! Serien kommer visstnok på National Geographic i Europa fra neste år – men vi traff produceren til serien og fikk lov til å legge ut noen minutter fra en mastertape han gav oss. Se derfor litt fra serien første sesong hvor Cor får hjelp av Andrew.

Som dere vil se av TV-serien er våre partnere ikke «hvem som helst» i Klondike miljøet.

Se utdrag fra serien her:

https://hubr.no/wp-content/movies/Episode1+Andrew-versjon2.mp4

Gjengitt med tillatelse fra National Geographic, Canada.

Cor i strålende humør etter at selskapets medreisende i år (for egen regning) Terje Sørgulen – som driver «Skinnboden» på Svalbard – kjøpte et betydelig antall skinn av Cor. Terje og Cor har hatt kontakt siden vår første reise til Klondike i 2007 og Cor kom også på besøk til Norge og deltok på det årlige «Jægerseminaret» ved Skjerdingen Høyfjellshotell høsten 2008.

Med dette er Hudson Bay Resources AS og dets lokale datterselskap blitt en aktør med potensielt godt over 200 claims i den lokale Klondike-porteføljen. Dette gir driftsgrunnlag for senere produksjon i en årrekke da man gjerne regner «1 claim» pr. år for bra produksjon.

Når selskapet gradvis får mer oversikt over hvert claim gjennom pågående «assessment work» vil man så planlegge endelig produksjons-lokasjon og eventuelt salg eller partnerskap på de overskytende claims og rettigheter.

Her er vår 5 Mile Lease tatt i øvre del av Tyrrell Creek i 2016. Denne er også i år supplert med parallelle leaser på begge sider tatt ut av Cor og Andrew og overført vårt selskap.

Her er vår 3 Mile Lease tatt i nedre del av Tyrrell Creek i 2016. Denne er også i år supplert med parallelle leaser på begge sider tatt ut av Cor og Andrew og overført vårt selskap.

Vår utmerkede plassjef – Veronica Reid  – og våre partnere Cor og Andrew vil da gjennom vinteren ivareta videre arbeidsplikt for alle leases/claims frem til neste sommer – hvor vi håper det kan begynne en mer aktiv virksomhet i området når først Afrikaprosjektet er kommet helt plass og vi også kan investere i et første produksjonsanlegg også i Klondike.

Oslo 25/10 2017

Tov Westby, CEO Hudson Bay Resources Canada Inc.

Super TV kjendisen Tony Beets traff oss og lurte på hva vi Nordmenn nå snuste på i Tyrell! Han var for øvrig åpen for alle typer samarbeid og bad oss bare komme forslag… – men er vel også den største (og rikeste) smartingen i hele Klondike så her bør man trå meget varsomt! (Dere har sikkert sett ham og hans bentøffte forretningsholding til partnere samt hans restaurerte Mega Dredge(!) på TV. (I den mangeårige serien «Gold Rush» – Discovery Channel Norge).

Se: https://www.discovery.com/tv-shows/gold-rush/bios/tony-beets

Og hyggelig Big Al fra TV dukket jammen også opp når vi var på besøk hos gull oppkjøperen. Han også lurte på hva vi drev med og var nysgjerrig – ryktene går nok fort når Nordmennene er i byen… Han er super kjendis fra den andre serien «Yukon Gold» som går i Norge på National Geographic.

Se: https://twitter.com/yukongoldal

Her får vi vasket ut litt gull som er av råmaterialet fra Dredgen til Tony Beets  – samt noe annet meget finkornet mer fra Nord vest – og se hele prosessen til eksperten hos Don Kenzie også kjent fra TV. Veronica fikk satt av en hel dag hos han så vi kunne se litt hvordan en virkelig mester arbeider og knytte en langsiktig kontakt.

Dette ble et meget bra kurs for oss og denne karen vil nå også kunne hjelpe oss med råd med det fine gullstøvet vi har i Ghana! Han har jobbet i Ghana om vinteren før og kjenner godt til prosessene der.

Han kjenner for øvrig godt til gullet fra 60 Mile River – bla. fra Cam Johnson sin gruve – og er meget positiv til våre områder og type gull man får derfra. Terje Sørgulen (som er tidligere gruvesjef på Svalbard og utover kull også gullekspert) studerer det unike «shake-boardet» til Don Kenzie som er regnet som en av verdens fremste på å ekstrahere gull fra clean-up ekstraktet – uten å bruke kvikksølv (som selvsagt er strengt forbudt i Canada).

Her lærer vi om ekstrahering av ekstremt finkornet gull – som «melstøv» – slik vi har i Ghana – i en reell test vi fikk delta i. Det er faktisk som å lage god mat – steke leenge med lav varme og bruke tid og kjærlighet. Her er det tilsvarende bare å bruke lite vann og riste leenge med riktige rifler og lav vinkel – til slutt ligger gullstøvet perfekt igjen. Og så kjører man alt «avfallet» – for sikkerhets skyld – enda en gang(!)

Dette Shake Boardet er helt unikt og prosesserer nesten alt det gullet som kommer fra TV seriene i Klondike vi følger med på her hjemme i Norge!

Her er det enklere match med kjøring av det omfattende råmaterialet fra Dredgen til Tony Beets – hvor det faktisk er små nuggets – som det jo ofte er i Klondike River området. Terje blir nesten ekstatisk av sluttresultatet vi her ser nærmer seg.

Don Kenzie er en ener i sin bransje det er viktig å ha på lag når vi skal starte produksjon der borte i fremtiden.

Her ser vi hele Tyrell Creek mot Sør Vest fra helikopter ned mot 60 Mile River.

60 Mile River inn fra høyre når man flyr oppover Yukon River fra Dawson City.

Tov Westby i felten (2016) på Tyrell Creek og «claimer» (Staker) ut en lease på akkurat samme måte som de gjorde i 1898 under Gullrushet (hvor for øvrig hans oldefar deltok) ved å lage en «Claim Pole» basert å hogge ned ett tre og markere med skrift og et synlig bånd.