Årets feltvirksomhet i Klondike har økt antall potensielle claims og produksjonsrettigheter til å omfatte hele Tyrell Creek ved 60 Mile River

Som tidligere beskrevet, «claimet» vi under årets sesong ut hele bunnen av «Tyrell Creek» (en sidedal til 60 Mile River) som et helt nytt område med «Virgin Ground» (tidligere urørt land – noe som er ekstremt sjelden i Klondike i dag …). Området har en positiv dokumentasjon og historie fra prospektering på 1980-tallet, som imidlertid ble avsluttet da gullprisene sank betydelig på den tiden.  Da prisene steg igjen, var daværende claim-eier av dalen ble for gammel til å fortsette.

Prospekteringen den gangen ble utført av den legendarisk gull-mannen J.J. Bibber som var en god venn av våre partnere og som er en «legende» i Klondike sitt gullmiljø. Bibber døde i 2014 – 98 år gammel – og betrodde vår partner – Trapper Cor (Se TV-serie under)  – at «Tyrell Creek» var den siste «biffen» ingen enda hadde utviklet i Yukon…

Se mer om brødrene Bibber her:

http://www.cbc.ca/news/canada/north/alex-van-bibber-yukon-legend-dies-at-98-1.2850853

I sommer har selskapet derfor utført den nødvendige arbeidsplikten på disse to «Leases» i Tyrell Creek som igjen danner grunnlaget for å beholde dette og senere få delt dette opp i claims nedover dalen. Dette ble utført til en minimal kostnad.

Arbeidsplikten ble nemlig overholdt ved å engasjere to geologer med en helt ny type «bakke-radar» koblet til en bærbar PC  (som vi hørte om i miljøet i fjor via vår plassjef Veronica Reid)  til å gjøre en videre kartlegging av dybden til «Bed Rock» og geologi i hele dalen til en minimal kostnad relatert til tradisjonell «shafting»! (Altså «den gamle måten» ved å grave seg ned til Bedrock i gruve-sjakter manuelt hele veien..!)

Se en av rapportene (samlet er det 4 slike rapporter) her som Bergmesteren godkjente som utført arbeidsplikt:

https://www.hubr.no/wp-content/uploads/2017/10/Matthew1519Report.pdf

Manuell shafting slik det tradisjonelt har blitt gjort siden bergverksreglene kom under Gullrushet i 1898. Slik vi også har gjort frem til i dag… Her graver en av våre venner seg ned til «Bed Rock» på ca. 5 meter i minus 40 grader for 3 år siden..

Helt ny teknologi! Her brukes i år det nye og revolusjonerende «bakkerader-systemet» som russerne kom med som gjør samme jobben – kontinuerlig når man vandrer – i en fei!

 

Videre tok vårt faste team og partnere – Trapper Cor Guimond og Andrew Robinson – og «claimet out» ( «Staked out» som de sier) ytterligere nye leases på hver side av Tyrell Creek-dalen denne vinteren  – slik at vi nå på sikt har nærmest monopol på hele dalen fremover.

Selskapet hadde aldri klart å få til dette for en slik marginal kostnad uten at våre gode venner og partnere Cor Guimond og Andrew Robinson gjorde denne jobben tilnærmet gratis mens de likevel var på jakt i området denne vinteren! Cor’s «Trap Line» (jakt-rute) går jo gjennom Tyrell Creek!…

Cor er forøvrig med i egen TV serie – Klondike Trappers – og er blitt skikkelig «kjendis» i Nord-Amerika! Serien kommer visstnok på National Geographic i Europa fra neste år – men vi traff produceren til serien og fikk lov til å legge ut noen minutter fra en mastertape han gav oss. Se derfor litt fra serien første sesong hvor Cor får hjelp av Andrew.

Som dere vil se av TV-serien er våre partnere ikke «hvem som helst» i Klondike miljøet.

Se utdrag fra serien her:

https://hubr.no/wp-content/movies/Episode1+Andrew-versjon2.mp4

Gjengitt med tillatelse fra National Geographic, Canada og Paperny Entertainment Inc. Vancouver, Canada.

Cor i strålende humør etter at selskapets medarbeider Terje Sørgulen – som driver «Skinnboden» på Svalbard og Tromsø – kjøpte et betydelig antall skinn av Cor. Terje og Cor har hatt kontakt siden vår første reise til Klondike i 2007 og Cor kom også på besøk til Norge allerede i 2008.

Med dette er Hudson Bay Resources AS og dets lokale datterselskap blitt en aktør med potensielt over 140 claims i den lokale Klondike-porteføljen. Dette gir driftsgrunnlag for senere produksjon i en årrekke da man gjerne regner «1 claim» pr. år for bra produksjon.

Når selskapet gradvis får mer oversikt over hvert claim gjennom pågående «assessment work», vil man så planlegge endelig produksjons-lokasjon og eventuelt salg eller partnerskap på overskytende claims og rettigheter.

Her er vår 5 Mile Lease tatt i øvre del av Tyrrell Creek i 2016. Denne er også i år supplert med parallelle leaser på begge sider tatt ut av Cor og Andrew.

Her er vår 3 Mile Lease tatt i nedre del av Tyrrell Creek i 2016. Denne er også i år supplert med parallelle leaser på begge sider tatt ut av Cor og Andrew.

Vår utmerkede plassjef – Veronica Reid  – og våre partnere Cor og Andrew vil da gjennom sesongen ivareta videre arbeidsplikt for alle leases/claims – hvor vi håper det kan begynnes en mer aktiv virksomhet i området når først Afrikaprosjektet er kommet helt plass og vi også kan investere i et første produksjonsanlegg også i Klondike.

Super-TV-kjendisen Tony Beets traff oss og lurte på hva vi nordmenn nå snuste på i Tyrell! Han var for øvrig åpen for alle typer samarbeid og bad oss bare komme med forslag… – men er vel også den største (og rikeste) smartingen i hele Klondike, så her bør man trå meget varsomt!

 

Se mer om Tony: https://www.discovery.com/tv-shows/gold-rush/bios/tony-beets

Og hyggelige Big Al fra TV dukket jammen også opp da vi var på besøk.

 

Her får vi vasket ut litt gull som er av råmaterialet fra Dredgen til Tony Beets  – samt noe annet meget finkornet mer fra nordvest – og se hele prosessen til eksperten hos Don Kenzie også kjent fra TV. Veronica fikk satt av en hel dag hos han, så vi kunne se litt hvordan en virkelig mester arbeider, og knytte en langsiktig kontakt.

 

Dette ble et meget bra kurs for oss og denne karen vil nå også kunne hjelpe oss med råd med det fine gullstøvet vi har i Ghana! Han har jobbet i Ghana på vinterstid før og kjenner godt til prosessene der.

Han kjenner for øvrig godt til gullet fra 60 Mile River – bla. fra Cam Johnson sin gruve – og er meget positiv til våre områder og type gull man får derfra. Terje Sørgulen (som er tidligere gruvesjef på Svalbard og utover kull også gullekspert) studerer det unike «shake-bordet» til Don Kenzie som er regnet som en av verdens fremste på å ekstrahere gull fra «clean-up» ekstraktet – uten å bruke kvikksølv (som selvsagt er strengt forbudt i Canada).

Her lærer vi om ekstrahering av ekstremt finkornet gull – som «melstøv» – slik vi har i Ghana – i en reell test vi fikk delta i. Det er faktisk som å lage god mat – steke leeeenge med lav varme og bruke tid og kjærlighet. Her er det tilsvarende bare å bruke lite vann og riste lenge med riktige rifler og lav vinkel – til slutt ligger gullstøvet perfekt igjen. Og så kjører man alt «avfallet» – for sikkerhets skyld – enda en gang(!)

Dette Shake Boardet er helt unikt og prosesserer nesten alt det gullet som kommer fra TV-seriene i Klondike vi følger med på her hjemme i Norge!

 

Her er det enklere match med kjøring av det omfattende råmaterialet fra Dredgen til Tony Beets – hvor det faktisk er små nuggets – som det jo ofte er i Klondike River-området. Terje blir nesten ekstatisk av sluttresultatet vi her ser nærmer seg.

Don Kenzie er en ener i sin bransje, og er viktig å ha på lag når vi skal starte produksjon der borte i fremtiden.

 

Her ser vi hele Tyrell Creek mot Sør Vest fra helikopter ned mot 60 Mile River.

 

60 Mile River inn fra høyre når man flyr oppover Yukon River fra Dawson City.

Følg med og se fra TV-serien at Cam finner gull oppe i 60 Mile River like ved side-elven Tyrell Creek selskapet har sikret.

 

Gamle venner i Dawson City med TV-serie…

Siden vårt team i Klondike har vært involvert i TV-serier de siste årene, er det også luftet å filme en eventuell oppstart av vår norske produksjon der borte… Det vil bli vurdert og kan være en liten delfinansiering for starten på en testproduksjon for selskapet i fremtiden…

Fra møtet med Hoffmann-familien.

TV-sjefen selv – Todd Hoffman.

 

Gamlefar Hoffmann med et av mange «Norgesglass» fulle av gull..

Status for Hudson Bay Resources Canada Ltd., pr. juni 2018

Lease 3 Mile – eiet 100% av Hudson Bay Resources Canada Ltd. – tilsvarer 34 Claims.

Lease 5 Mile – erverves 75% høsten 2018 – tilsvarer 44 Claims.

Samlet totalt: 78 Claims i Tyrell Creek.

Se illustrasjoner lenger opp.

Selskapet kan senere velge å gjøre «assessment work» på to parallelle, langsgående leases ved 3 Mile og 5 Mile lease (som inntil videre vedlikeholdes av partnere som tok ut disse selv i sin tid). Så selskapet sitter da i gjennomsnitt på 75 % av ytterligere 70 Claims.

Dvs. samlet 148 claims – dvs. i praksis hele Tyrell Creek.

Så selskapet sitter da i gjennomsnitt på 75% på noe så vidt spesielt som en hel dal som ikke er maskinelt utvunnet tidligere.

Og dette var gamle J. J. Bibber sin «gave» til oss ved å tipse oss om å ta dette ut sammen med våre partnere når det gikk «fritt» igjen etter ham…

Aksjonærtur til Klondike fra sesongen 2019 og utover

Mange av våre eksisterende aksjonærer ble meget begeistret da selskapet klarte å erverve rettighetene i Tyrell Creek nær Dawson City og det ble fort ytret ønske om å kunne besøke området som en kombinert turist- og prospekterings tur om sommeren.

Dette er jo historisk land fra det enorme Gullrushet i 1898 hvor alt fortsatt er meget godt bevart.

Siden vår partner Andrew Robinson nå også har begynt med å guide turister om sommeren i felten ligger alt til rette for dette fra neste sesong.

Vi disponerer en jakthytte oppe ved 60 Mile River nedenfor Tyrell Creek og kan tilby ett opphold der med gullvasking og prospektering kombinert med noen dager i legendariske Dawson City med alt den har å by på fra Jack London sitt museum til et levende CAN CAN Casino og den historiske saloonen «The Pit» som ikke har vært stengt en dag siden våren 1898 og hvor du fortsatt kan kjøpe drinken direkte i bytte med gull som veies på disken…

Se mer om Dawson City og hva man kan oppleve på turen her sammen med lokalkjente partnere av selskapet her:

Så dette kan vi tilby aksjonærene for selvkost fra sommersesongen 2019.

Dvs. selskapet står da for transport og opphold samt kost og losji ute i felten, mens man selv betaler selve flyturen fra Oslo og hotellet inne i Dawson City i de dagene man selv ønsker å være der.

Flyr man med Condor Air (et selskap eiet av Lufthansa) flyr man til Whitehorse direkte fra Frankfurt for rundt 9000 kroner tur/retur Oslo – og vi sørger da kostnadsfritt for transporten tur/retur Whitehorse til Dawson City.

Så dette er en liten aksjonærbonus for ivrige gullentusiaster.

Og når vi på sikt skal starte egen produksjon vil også alle geologi- og maskinkyndige aksjonærer tilbys å kunne delta for noen uker under sommersesongen i selve produksjonen.

Mer om dette vil følge senere.