Hudson Bay Resources AS
Philip Pedersensvei 1
Postboks 191

NO-1325 Lysaker - Norway

+47 - 23 89 90 00

+47 - 23 89 90 01

jan@hubr.no

Aksjonærpresentasjon for 2009.ppt

 



Informasjon til aksjonærene februar 2010

04.03.2010

På tross av finanskrisen og elendige resultater fra flere norske gruveselskaper, har Hudson Bay Resources AS lykkes med oppkjøp av mineralrettigheter i Ghana og USA, dertil gjennomført leteprogrammer, samt beholdt eierandeler i et canadisk selskap. Dette betyr at aksjonærenes penger har vært anvendt til det som var forutsetningen, nemlig å bygge verdier i form av mineralrettigheter og lisenser, som har utviklingspotensiale. Selskapets styre og ledelse ser det som et godt utgangspunkt for det videre arbeid.

Markedet;
Da vi startet prosjektet Hudson Bay for fullt høsten 2007 var prisingen av de norske gruveselskapene Crew, Wega og IGE ”all time high” og risikovillig kapital strømmet til norske gullaksjer. Vårt prosjekt var langt mer beskjedent, men hadde potensial til å gi aksjonærene gode penger tilbake for investeringen, dersom markedet fortsatte å peke oppover og resultatene fra feltutviklingen var positive. Når det gjelder prisen på gull hadde vi rett, den har passert 1.000 USD pr unse slik det ble spådd. Aksjekursen til norske gullselskaper har derimot falt som en stein, etter hvert som de store ambisjonene møtte virkeligheten i gruvebransjen og finanskrisen slo inn for fullt. I mange selskaper har aksjekursen stupt med 80 til 90 %. Det er dramatisk.
Av de norske gruveselskapene som har fått mye publisitet har selskapet Wega Mining ASA blitt kjøpt opp av et engelsk selskap og nå ryktes det at russiske interessenter er villige til å overta Crew. Dette kan tolkes dit hen at kapitalmarkedet er i ferd med gradvis å komme tilbake.

I løpet av 2009 har Hudson Bay gjennomført to emisjoner for å dekke løpende forpliktelser og for å beholde våre minerallisenser. Mangel på risikokapital som følge  av finanskrisen, har presset kursen på aksjene nedover.  Siste emisjon i 2009 måtte gjennomføres til 0,20 kr pr aksje. Selskapet har på ekstraordinær generalforsamling 17. februar 2010 gjennomført en vellykket nødemisjon til 0,10 kr pr aksje. Dette for å sikre fortsatt eierrettighet til vårt regionale felt i Ghana. Lisensen er nå sikret. Vi som er aksjonærer i Hudson Bay ønsker at aksjekursen skal tilbake til nivåene fra 2008 og enda bedre. For å få det til må vi gjennomføre de neste steg i leteprosjektene våre, samtidig som kapitalmarkedet må snu og gi økt tilgang til risikokapital.

For videre finansiering ønsker selskapet en tett dialog med aksjonærene. Med det som bakgrunn vil vi gjennomføre informasjonsmøter i de kommende ukene, der aksjonærene er velkommen til å stille spørsmål til ledelsen og styret, samt delta i videre finansiering av selskapet. Vi har i tillegg løpende kontakt med representanter for svenske gruveselskap og vil i løpet av våren presentere vårt prosjekt for svenske investorer. I Sverige har man hatt langt større suksess med gullaksjer og har lang tradisjon for gruvedrift etter gull. Vi har tro på at når markedet snur vil vi først se økt interesse fra industrielle investorer, og deretter økende interesse fra finansielle investorer. Tegnene på at dette er i ferd med å skje har nå begynt å komme.

Ghana;
Vi har valgt å prioritere Ghana fremover og vår geolog Boye Flood har tilrettelagt et feltprogram for den nærmeste tiden. Programmet er delt opp slik at vi ikke trenger å fullfinansiere det før vi starter. Vi kan gjennomføre del for del til vi er i mål.

Programmet består av følgende deler, hvor av hver del kan gjennomføres for seg:

Innlevering av terminrapport og betaling av lisenser(Utført)    -  25.000 kr.
Innsamling og gjennomgang av alle tilgjengelige rapporter.   - 150.000 kr.
Feltprogram med innsamling av 200 prøver fra elvebredder,
geologisk ”mapping” og ”sampling” med et utvalg på 50
prøver.
- 240.000 kr.
Initielt jordprøveprogram over 20 linje km, med innsamling
av over 400 prøver + innsamling fra ”artisanale” grøfter og
mindre historiske gruvesjakter. 
- 200.000 kr.
Oppgradering av lisensen til Prospecting Licence    - 100.000 kr
Gjennomføring av et første lett boreprogram   - 500.000 kr  

Programmet har en ramme på 1.215.000 kr.

Det vi ønsker å gjøre først er å foreta en gjennomgang av all tilgjengelig geologisk dokumentasjon som er samlet inn fra vårt regionale felt, enten gjennom arbeid utført av myndighetene i Ghana, eller fra private gruveselskaper som tidligere måtte ha gjennomført innsamling av prøver og analyser i vår del av Ghana. Den samlede informasjon vi kan bygge opp om vårt felt, vil gi et godt utgangspunkt for det videre arbeid. Vi vil møte vår gruveentreprenør og vår country manager i Ghana i forbindelse med oppstarten av programmet, slik at alle parter har en felles forståelse av hvilket mål vi arbeider mot. Vår fagmann på området, Boye Flood, ønsker å diskutere viktige sider ved programmet med dem som skal utføre dette lokalt.

Prosjektet på selskapets regionale felt i Ghana har som målsetting å lete etter og påvise drivverdige forekomster av gull. Innen gruvebransjen er det først og fremst interessant å påvise gull i fast fjell. Hittil har vi påvist interessante mengder gull i bekkesedimenter langs elvebredder i området. Det er positivt for prosjektet og betyr at gull over tid har blitt vasket ut fra en eller flere kilder i fjell. Programmet vist over skal være et viktig steg på veien frem mot å finne kilden. Selskapets målsetting med prosjektet i Ghana, er å få frem nok informasjon om gullressursene til at vi kan inngå et joint venture med andre gruveselskap eller selge prosjektet til en pris som gir aksjonærene en verdiøkning i forhold til investeringen.

Et naturlig spørsmål i den forbindelse er; Hva må til for at vi skal komme i en slik posisjon?  Vi er av den oppfatning at ved å gjennomføre det over presenterte program vil vi være i en god posisjon til å starte forhandlinger med mulige partnere.
Før et boreprogram kan starte må vi oppgradere lisensen vår til en Prospecting Licence. Det er nødvendig for å kunne ta tyngre utstyr inn på feltet. Et boreprogram er dyrt å gjennomføre og det må planlegges nøye, men vårt vil uansett være begrenset i omfang. Boreprøvene må vi ta for å påvise gullforekomstene slik at vi kan sannsynliggjøre at vårt regionale felt er et interessant felt for gruveselskap som er på jakt etter nye områder og utvidet virksomhet. Tidsrammen for dette er avhengig av selskapets finansielle situasjon og tilgjengelig mannskap og utstyr.

Før et gruveselskap kan starte planleggingen av produksjon kreves et tett og systematisk boreprogram ofte med flere tusen boreprøver og deretter et feasability program, men vi trenger ikke det for å gjøre vårt felt salgbart. Målsettingen vår er som nevnt over å sannsynliggjøre at vi har drivverdige gullressurser i vårt regionale felt.

Muligheten for alluvial gullproduksjon er tilstede på vårt regionale felt. Utfordringen er at det er knyttet betydelig usikkerhet rundt denne formen for gullproduksjon. Typisk er at gullet er ”flyktig” i den for stand at det er ingen forekomst i fast fjell man utvinner fra, men et gruslag med varierende dybde og omfang. Det er dette gruslaget som inneholder gull. Masseforflytningen som må til for å utvinne ett kilo gull kan variere enormt. Det gullholdige gruslaget kan også forsvinne helt for å dukke opp igjen et annet sted enn der maskinene jobber. For Hudson Bays del er det likevel av betydning at muligheten forekommer på vårt felt, da enkelte gruveselskaper har spesialisert seg på denne typen gullproduksjon.

Echo Valley – USA;
Hudson Bay vil ta vare på feltet vi har kjøpt i California, men på grunn av prioriteringen av Ghana vil vi ikke pådra selskapet ytterligere kostnader i USA før den finansielle situasjonen tillater det. Representanter for selskapets styre og ledelse besøkte i fjor Echo Valley og hakket selv ut gullnuggets fra kvartsårer som lå opp i dagen – og det at ”seeing is believing”  er en viktig motivasjonsfaktor, er helt sant. Vi har tro på prosjektet, men bygger den faglige vurderingen på rapporten fra Scott Wilson RPA. Den konkluderer med at feltet er så interessant at det anbefales å gjennomføre et utvidet leteprogram. Det vil bli satt på aktivitetsplanen så snart den finansielle siden tillater det.

Norwegian Thorium Company AS
Hudson Bay har solgt dette selskapet for en mindre sum. Det er kostbart å beholde et selskap som bare har ett aktivum og som ikke har midler til å utvikle dette videre. Thorium er i dag ansett som et problematisk avfallsstoff i gruvedrift på grunn av sin høye radioaktivitet. Forekomsten av Thorium i fjellet på Hellesylt der vi hadde mutinger er i tillegg meget beskjedent i forhold til det som finnes i Telemark.
Et annet viktig forhold er at det for tiden ikke finnes et marked for salg/kjøp av Thorium og da er vår konklusjon at vi avhender mutingene og selskapet. Dette sparer Hudson Bay for kostnader i 2010.

Informasjonsmøter våren 2010;
Selskapet ønsker å møte aksjonærene i fora der aksjonærene får stilt representanter for styret og ledelsen spørsmål. Dette er viktig for at aksjonærene skal være oppdatert på utviklingen i selskapet og at vi som er i ledelse og styre får nødvendige tilbakemeldinger fra våre aksjonærer.

Samtidig vil vi gjennom disse møtene synliggjøre potensialet i selskapet og invitere aksjonærene med på den videre utviklingen av prosjektet. Det er realisme i prosjektet og vi har grunn til optimisme ut i fra det arbeid som hittil er utført.

Selskapet vil snarlig sende ut en invitasjon til møtene nevnt over. I første omgang vil et møte bli avholdt i Østfold/Akershus og et i Oslo.

 

Hudson Bay Resources AS
Adm. Dir. Jan Høvik